”Jeg er verdensborger – verden er min legeplads”

Francine Mulindi er en af disse lykkesøgende verdensborgere. Hun er enlig mor og bor på Frederiksberg. Oprindeligt er hun fra Congo, men på grund af krig kom hun til Danmark som 14-årig. På trods af hårde odds, har hendes verdenssyn, vilje og evne til at tænke innovativt banet vejen for en lovende karriere og en lys fremtid for hende og hendes datter.

Bookmark/share via AddInto

Pinterest vælter Facebook af pinden

Nyt socialt medie slår rekord med mere henvisningstrafik end Google, Youtube og LinkedIn sammenlagt i januar måned. Pinterest er så populært, at selveste Facebook – kongen Mark Zuckerberg, har oprettet en profil.

Bookmark/share via AddInto

Europas femtebedste by til at håndtere mangfoldighed

En ny opgørelse viser, at København er nummer fem i Europa, når det kommer til inklusion og mangfoldighed. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev har sat sig som mål, at om fire år skal København være nummer ét, og det skal Mangfoldighedsboardet hjælpe med til.

Bookmark/share via AddInto

Indvandrerens historie

Når nutid bliver til fortid, og Danmarkshistorien skal skrives, vil museer, kuratorer og historikere så huske også at inddrage indvandrernes historie som en del af fortællingen?

Bookmark/share via AddInto

Sommertid er festivaltid

Festivalsæsonen er allerede skudt godt i gang, men mange flere festivaler er på vej. Her får du et kig på nogle af dem – hvor, hvornår og hvem er hovednavne.

Bookmark/share via AddInto

En kop kaffe forpligter ikke længere i 40 år….

Når du har drukket kaffe sammen med én har du etableret et venskab med vedkommende. Dette venskab vil forpligte dig mindst i 40 år. Men sådan ser det desværre ikke ud længere.

Bookmark/share via AddInto

Plads til at leve sit liv, som hun vil

På efterskole oplever 16-årige Hatice Kübra Öksüm, at hun kan få lov til at være præcis den, hun er: Social, viljestærk, ambitiøs, humoristisk og rebelsk.

Bookmark/share via AddInto

Bestil begravelsen på nettet

Man kan efterhånden gøre alt på nettet. Finde sin nye kæreste, tale med mennesker på den anden side af jorden, og nu gør en ny internetportal det også muligt at bestille begravelsen online – mere gennemskueligt og billigere.

Bookmark/share via AddInto

Den tavse minoritet taler ud

De er blevet kaldt ’den tavse minoritet’ i Danmark. Kineserne. De klarer sig selv, brokker sig aldrig og forlanger ikke noget af samfundet. Men mange i den første generation har aldrig fået lært sproget. Nu er den næste generation ved at blive voksne. Og de er bestemt ikke tavse.

Bookmark/share via AddInto

’Muhammad was a punk rocker’

En roman om et muslimsk punkerkollektiv med lige dele sex, dope og religion fik i 2002 kultstatus. ’Taqwacore’ hed den fiktive subkultur i bogen. I dag er bevægelsen blevet til virkelighed og er samlingssted for muslimske punkere verden over.

Bookmark/share via AddInto
KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.