FORSIDE » SAMLIV » På date for en slik – eller lidt mere

På date for en slik – eller lidt mere

En flad pengepung behøver ikke betyde, at du og din udkårne ikke kan tage på en anderledes, romantisk og sjov date. Gazette giver her nogle idéer til gratis eller billige måder at dyrke tosomheden på, nu hvor sommeren står for døren.

Ud i det grønne

I København og omegn er der masser af steder at holde en udendørs date. Tag S-toget til Klampenborg og gå en lang tur i Dyrehaven. Eller få varmen i de tropiske pavilloner på en tur i Botanisk Have, der har gratis adgang.

Lån nogle hobbybøger på biblioteket, lav en drage og tag ud for at flyve med den. Eller lej en tandemcykel – få et tilbud på www.tandemcykel.dk.

Picnickurv og tæppe er altid et hit, når solen skinner. I skoven, ved stranden, på taget af den højeste bygning eller i byparken. Eller hvad med at tage en park-crawl til alle byens parker, hvor I kan fodre ænder og sejle på søerne? F.eks. gemmer Frederiksberg Have på mange små overraskelser. Fra maj til september kan man for 28 kr. pr. næse stige ombord i Lystbådene, som har plads til ca. 10 personer, og sejle ud på en 20 minutters tur tæt på parkens mange hejrer og Kineser-øen.

På sejltur

Også andre steder kan den romantiske tur foregå til søs. Hos Christianshavns Bådudlejning kan man fra maj til midt i oktober leje en båd med plads til fire for 80 kr. i timen frem til solnedgang. Se mere på www.baadudlejningen.dk.

Hos Søernes Bådudlejning ved Peblingesøen kan man om sommeren leje vandcykler og robåde.

Og med Nettobådene kan I komme på Havne- og Kanalrundfart for 30 kr. Se mere på www.netto-baadene.dk.

Se flyene lette

Når vejret er lunt, er det super hyggeligt med en tur ud til Flyvergrillen for enden af Amager Landevej. Grillbaren har nemlig Danmarks bedste udsigt til landingsbanerne i Københavns Lufthavn i Kastrup. Man kan både få stillet sulten og holde øje med starter og landinger. Og skal det være lidt nørdet, så husk kikkert.

Udforsk jeres by

Eller hvad med at tage på sightseeing i jeres egen by med kamera og en guidebog, som kan lånes på biblioteket? Har I et videokamera, kan turen krydres ved, at I optager en lille film. I kan også tage bussen et vilkårligt sted hen, stige af og udforske området.

Gå på opdagelse i et gammelt, forladt spøgelseshus. Eller gå på tingfinder-tur på stranden med en rygsæk på ryggen. I Københavnsområdet er der også masser af naturskønne steder, som for mange er ukendte, men værd at udforske. Som Kalvebod Fælled på Amager – søg på skovognatur.dk – og Tippen i Sydhavnen, se www.sydhavnstippen.dk.

Den kulturelle date

Det behøver hverken være kedeligt eller dyrt at gå på museum. Der er et væld af museer med alt fra moderne malerkunst til bilmotorer og motorcykler, som man kan besøge gratis. Se en liste over, hvor og hvornår der er gratis kulturoplevelser at hente på www.mik.dk.

Fredag aften kan man også gå til fernisering og kombinere anderledes kunstoplevelser med gratis vin, champagne og pindemadder. Se en liste over ferniseringer på www.kopenhagen.dk.

Heller ikke en date i teatret behøver at blive dyr. Efter klokken fire kan du gå ind på www.latesale.dk og få tilbud på teaterforestillinger til halv pris samme aften. Tilmelder du dig AOK Latesale nyhedsbrevet, får du en mail allerede kl. 14.00 med tilbud om aftenens billige forestillinger.

Billige koncerter kan du lede efter på www.koncertlink.dk. Mandag og onsdag aften kan I tage til Comedy Zoos Open Mike, hvor nye såvel som erfarne komikere afprøver nyt materiale eller pudser det eksisterende af. Mandage koster det 65 kr. Se mere på www.fbi.dk.

I kan også lege jer ind i videnskabens verden på Experimentarium i Hellerup, hvor entreen er 67 kr. for studerende, eller tage et slag banko. På www.bankospil.dk kan I for eksempel se, hvor der spilles banko på Østerbro alle ugens dage. Det koster kun 12 kr. for en plade. Og vil I være publikum på et tv-program, så kig ind på www.dr.dk under “Medvirkende og publikum”.

Gå på jagt efter gode fund på et loppemarked – se www.markedskalenderen.dk. Eller tag på en “humanitær” date og meld jer som frivillige til en indsamling for en organisation, hvor pengene går til et godt formål. Der er et væld af dem, så bare søg på “indsamling” på Google.

Den sporty date

Er man til sporty dates, så er det oftest både gratis og sjovt at tage en prøvetime i en kampsport – tjek dit lokale fitnesscenter eller klub. Du og din date kan også leje en badmintonbane – det koster 75 kr. for en time i Nørrebrohallen. Der kan I også købe en dagsbillet til klatrevæggene for 35 kr. per person.

Eller tag et spil minigolf i Amager Minigolf på Amager Strandvej 240 til 40 kr. pr. person. Og shoppingscentret Fields har en 1.200 m2 stor indendørs golfbane, FUNGOLF, hvor en runde koster 49 kr.

Vil I bowle, kan det mandag til torsdag inden klokken 17 gøres for 150 kr. for en bane hos Bowl’n’Fun i Valby. Og der er op til 50 % af prisen at spare, hvis man booker bestemte baner og tider på nettet. Se mere på www.bigbowl.dk/bowling/50-online-rabat.

Tit er det også gratis at prøveikøre en bil hos en bilforhandler, så anlæg en alvorlig mine og prøvekør en åben sportsvogn sammen med din date.

Gode date-biografer

En biograf-date er en sikker klassiker, som kan spices op ved at vælge en lidt anderledes og ofte lidt billigere biograf.

Med et årsmedlemskab, der for studerende koster 125 kr., koster billetterne i Cinemateket 40 kr. pr. stk., og en del særarrangementer er gratis for medlemmer og én ledsager. Ellers koster billetterne 65 kr.

Grand Teatret, Gloria Biograf, Vester Vov-Vov, Empire og Dagmar har billigere forestillinger om dagen . nogle dog kun for studerende – og biograferne har hver deres charme.

Har du bil, og er vejret til det, kan I på bedste amerikansk manér tage i drive-in biografen i Lynge. Det koster omkring 75 kr., men jo flere personer I er i bilen, jo billigere bliver det. Man kunne derfor overveje en dobbeltdate.

Skal det være helt gratis, kan I hen over sommeren tage til Zulu Sommerbio med et tæppe og en picnickurv.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=1017

avatar Kategori on 04.05.10. Kategori SAMLIV. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.