FORSIDE » AF SADI TEKELIOGLU, DEBAT » Fri os for religion –i den offentlige debat.

Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det er et forhold mellem den enkelte og Gud.

Vi hører tit om at udlændingedebatten ”raser”, vi hører tit om udlændinge debatten er grim, vi hører tit om at der bliver brugt hårde ord i debatten. Ja det gør det, fordi debatten krydres med religion.

Forskellige religioner har forskellige opfattelser af hvordan samfundet skal indrettes, hvor den enkeltes plads i samfundet skal være. Og hvordan eller hvorvidt den enkelte skal tage hensyn til de andre.

Hvis man skal bidrage til den offentlig debat og skal være med til at løse sociale problemer nytter det ikke at vi refererer til personer og synspunkter, der er konfliktsøgende, forbydende og fordømmende. Det bliver de religiøse opskrifter og religiøse skikkelser desværre hurtigt.

Religion blandet med sociale emner skaber ”Os og dem”. Religion i den offentlige debat skygger over uddannelse, sprog, job og fritidsinteresser, som faktisk er nøglen til den gode integration.

Hvis vi tager udgangspunkt i at kræve respekt til vores religiøse følelser og overbevisning eller sætter spørgsmålstegn ved respekt, der forventes af os selv når vi ikke ret meget. Vi kommer ikke til de næste punkter i dagsorden, nemlig arbejdsmarked, uddannelse osv.

Religion snak kræver også at begge parter identificerer sig med sin religion på samme niveau. Når en af parterne af religiøs og den anden er ideologisk skaber vi en hård knude.

Lad os alle arbejde for et demokratisk samfund hvor alle respekterer hinanden, og ikke  tvinger andre til bestemte trosretninger eller bestemte måde at tilbede Gud på.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=2402

avatar Kategori on 04.07.11. Kategori AF SADI TEKELIOGLU, DEBAT. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

1 kommentar for “Fri os for religion –i den offentlige debat.”

  1. Fuldstændig korrekt, religion er en privat sag og bør derfor ikke udstilles i det offentlige rum, som f.eks.
    muslimer gør det. Det er krænkende og ubehageligt, at skulle forholde sig til islam uanset, hvor man
    befinder sig. Det er både i adfærd og klædedragt, at muslimer er særligt “støjende”. Dertil kommer alle
    de særforanstaltninger naive danske politikere har mestret i forhold til muslimer og det alene pga. religion.

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.