FORSIDE » ERHVERV, KULTUR, NYHEDER » Tamilere i Holbæk fejrer 25 års jubilæum i Danmark

Tamilere i Holbæk fejrer 25 års jubilæum i Danmark

De første tamilere flygtede til Danmark for 25 års siden og det blev fejret ved et jubilæumsarrangement lørdag 10. september i Holbæk. 26-årige Stefanie Rajah og hendes familie var med til at fejre dagen

AF DHUSHYANTHINI GUNARATNAM

Stefanie og hendes familie som til daglig bor på Sydsjælland kører lørdag morgen til Holbæk. Mødet med deres gode venner fra Holbæk er på dagsordnen og senere tager de sammen ud til den store jubilæumsfest for tamilere, der siden 1984 har bosat sig i Danmark.

Minder fra landets fortid

Arrangementet foregår på Holbæks Realskole, i et stort auditorium og her samles tamilere fra hele Danmark, hovedsageligt Holbæk området. Åbningsceremonien byder på en velkomsttale af de tamilske festarrangører, efterfulgt af Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard. Han tænder et lys, hvorefter der bliver dedikeret et minuts stilhed for de omkomne på Sri Lanka, både under den lange borgerkrig samt tsunamien. Borgmesteren holder en rørende tale, hvor han roser tamilernes indsats for at blive integreret i det danske samfund. Stefanie fælder en tåre langs kinden, og kigger man sig omkring i auditoriet, ses mange triste ansigter. Mange havde svært ved at holde tårerne tilbage. Minderne om den lange blodige borgerkrig, der herskede landet i mere end 25 år, er ikke let at glemme. Indtil videre har borgerkrigen kostet mere end 75.000 menneskeliv. Derudover er 1 million mennesker flygtede fra landet.

Forventninger til arrangementet

Stefanie har ikke de store forventninger, men ser frem til aftenens herligheder. Traditions tro, er der dans. Både traditionel og moderne tamilsk dans. Fælles spisning og slutteligt tamilsk live musik, hvor forskellige unge og ældre tamiler optræder med klassisk musik fra Sri Lanka.

Tamilerne i Danmark

Stefanie og hendes familie trives godt i Danmark. De kom dertil i 1987, og har siden holdt kontakt med resten af familien, som stadig bor i Sri Lanka.

“Det har en stor betydning, at tamilerne har bosat sig 25 år i landet. Den enkelte har mulighed for et bedre levevilkår i Danmark med gode mulighed for at få en bedre fremtid”.

Sandsynligheden for at man havde været i live i Sri Lanka, hvis man ikke havde flygtet fra Sri Lanka er små, mener hun ”man skulle leve et liv hvor man ikke blev regnet som borger i Sri Lanka og ingen fysisk sikkerhed havde”, forklarer Stefanie og fortsætter:

“Som kvinde er jeg utrolig beæret af at leve i Danmark. Det er skræmmende at forestille at man ikke havde haft muligheden for at flygte fra Sri Lanka. Så boede jeg stadig på øen og drømte om hvordan det ville være at bo i udlandet – og hvilke rettigheder man har som kvinde. Sri Lanka er utrygt og landet bløder stadig. Vilkårene for civilbefolkningen på Sri Lanka har aldrig set godt ud, man er på jagt efter mad og sikkerhed hele tiden. Det er ikke et liv nogen fortjener”,

Stefanie er glad for de valg hendes forældre tog dengang, for det har resulteret i et bedre og stabilt liv for hende og hendes familie i Danmark.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=2589

avatar Kategori on 23.09.11. Kategori ERHVERV, KULTUR, NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.