FORSIDE » AKTUELT, NYHEDER » Minoritetskvinder vil markere sig ved folketingsåbning

Minoritetskvinder vil markere sig ved folketingsåbning

Etniske kvinder bruger Folketingets åbningsdag til at gøre opmærksom på sig selv: ”Vi har udarbejdet en inspirationsgave til alle medlemmer af det nye Folketing, for at understrege, at vi indvandrerkvinder er en del af samfundet, og kun i samarbejde kan vi udvikle det”, siger Alma Bekturganova Andersen, som er formand for foreningen ”Verdens kvinder i Danmark. ”Vi giver derfor alle 179 medlemmer vores ”Charter”, som er resultatet af den møderække, vi har holdt med alle partier i foråret: ”Med venlig hilsen – Fra Nørrebros kvinder til Folketinget””. I charteret står bl.a.: ”Se, hør og lyt til etniske minoritetskvinder, der selv udtaler sig på egne vegne! De ønsker at blive hørt og bidrage. De ønsker indflydelse og et fælles talerør. De ønsker at styrke mangfoldighed i samfundet”

Charteret er dannet på baggrund af 7 kaffemøder med politikerne Martin Henriksen (DF), Marianne Jelved (RV), Britta Schall Holberg (V), Henrik Dam Kristensen (S), Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), Vivi Kier (K) og Astrid Krag (SF), arrangeret af Verdens kvinder i Danmark og Etniske Minoritetskvinders Råd.

”Vi nydanske kvinder bliver tit omtalt som en svag og undertrykt gruppe i samfundet, men der findes faktisk mange stærke og engagerede kvinder med anden etnisk baggrund end dansk”, udtaler Alma Bekturganova Andersen. ”Vi vil gerne vise omgivelserne, at vi kan tage initiativ og være synlige”.

Kvinderne blev trætte af at blive udstillet af andre. De ville selv fortælle om deres dagligliv, deres muligheder og barrierer direkte til politikerne. Og formålet med Chartret er netop at skabe kontakt imellem nydanske kvinder og danske politikere på en anden måde end hidtil set.

Nu vil kvinderne udbrede deres budskab til et større publikum og vise, at de aktivt bidrager til det danske samfund gennem konstruktiv dialog, diskussion og socialt engagement: ”Vi håber at chartret kan fremme dialog og inklusion til fremme af integrationen, og ikke mindst skabe et andet mediebillede af os nydanske kvinder” slutter Alma Bekturganova Andersen, med et sidste citat fra Chartret: ”Vis tillid! Vi gør det så godt, som vi kan”

Yderligere oplysninger om Chartret og kaffemøderne her: http://verdenskvinder.dk/category/politik

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=2653

avatar Kategori on 28.09.11. Kategori AKTUELT, NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Kommentarer for “Minoritetskvinder vil markere sig ved folketingsåbning”

 1. Sabah Qarasnane
  avatar

  En fælles vision udstikker retning, og med vores energi vi takle det ¨ønsker udfordringer .

  TAK TIL ALLE KVINDER I SPILLER I FLOTTE INSATS I DEN NYE INKLUSION . 🙂

 2. Jan Andersen
  avatar

  Det er et fantastisk initiativ. Nu har vi danskere i årevis forsøgt at formulere hvad der er problemet med indvandrere, i stedet for at lytte til dem selv.
  Og med vanlig form for dansk arrogance, vælger “Gazette” så at sætte et billede på med det mest fremmedgørende og stereotypiske billede af indvandrere? Håbløst hovedrystende dårligt! – Det er nogle ganske anderledes og “helt almindelige” danskere man ser på foreningens hjemmeside om dette projekt – Det må I kunne gøre bedre.

 3. lena axelsen
  avatar

  hvor er jeg ærgerlig over at der blev sat et helt forkert billede ved denne artikel. Det afspejler overhovedet ikke de stærke udenlandske kvinder med en stærk faglig baggrund, som “Verdens kvinder i Danmark” i virkligheden arbejder med. Jeg kan kun anbefale at besøge foreningens hjemmeside og se, hvilken slags invaderkvinder der bliver snakket om.

 4. lena axelsen
  avatar

  “invandrerkvinder”, mente jeg….

 5. Ida Begtrup
  avatar

  Når man skriver om stærke kvinder der gerne vil bryde de stereotyper der findes er det rigtigt flabet at sætte et billed til der netop er fordomsfuldt og sterotypt.

 6. Til alle jer der brokker sig over brugen af billedet på historien har jeg et spørgsmål;
  Hvordan ser en typisk minoritetskvinde ud? eller jeres version?
  Er fleste af minoritetskvinder ikke muslimske og går med tørklæde, som venstrefløjen eller ivrigt forsvarer?

 7. Alma Bekturganova
  avatar

  Kære Ceylan.
  Vores forening brænder for at vise, at vi indvandrerkvinder ikke er en homogen masse. Vi er forskellige. Så det er helt forket kun at vise muslimske kvinder på billedet. I vores projekt har der deltaget mange kvinder med meget forskellige kulturelle, nationale og religiøse baggrunde. Du kan se det på vores hjemmeside. Og derfor har det ikke noget med hverken venstrefløjen eller hvem der forsvarer hvem – men hvordan vi indvandrerkvinder ser ud og vil ses som – og vi vil netop ikke ses som stereotyper.

 8. Kim Benzon
  avatar

  Hej Ceylan – og Gazette
  “En typisk minoritetskvinde” ser netop ikke ud på en speciel måde. Der er godt nok også mange der ikke tager tørklæde på eller er religiøse i nogen særlig grad, hvis overhovedet. Så det virker bare lidt hjernedødt at vælge et billede, der peger i en helt anden retning end den organisation, artiklen handler om.

 9. Olga Struve
  avatar

  Jeg er medlem af forening “Verdens kvinder i Danmark” og jeg bryder mig heller ikke om billedet i artiklen. “Gasette” har enten lavet en dårlig research om, hvem de skriver om, eller har et meget snævert syn på kvinder med anden etnisk baggrund end dansk. Det er forkert at fremstille kvindere så stereoptypisk, bl.a. fordi det også er det, en enkelt indvandrerkvinde slås så ofte med!
  Og jeg mener slet ikke, man kan tale om en “typisk minoritetskvinde”. Hvem er hun? Vi er alle forskellige: med eller uden tørklæde, fra øst eller vest, ældre eller unge, med mørk eller lys hår, nogle også med eller uden fregner 🙂

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.