FORSIDE » AKTUELT, ERHVERV, NYHEDER » Ud med den danske Krone, ind med Deuroen

Ud med den danske Krone, ind med Deuroen

Af Rikke Lindegaard

rikke@gazette.dk
Dansk Eu formandsskab åbner op for indførsel af ny valuta. Den danske Krone er sat til tælling, og dansken må vænne sig til tanken om ny valuta.
Nu er det slut med særaftaler og medlemsskab af EU med forbehold. Den danske krone er sat til tælling, og danskerne må forberede sig på ny valuta.  I kølvandet af den økonomiske krise strammes reglerne for medlemslandene af EU. I Bruxelle er det netop besluttet, at det er slut med halvhjertede medlemsskaber. Med effektuering pr 1. Januar 2013 skal samtlige medlemslande af unionen have samme valuta. Beslutningen er truffet med udgangspunkt i, at en opdæmning af den økonomiske krise, simpelthen er urealistisk så længe der skal tages hensyn til forskellig valuta. Men hvad så med Danmarks mulighed for at leve op til EU’s krav om budgetunderskud?  ” vi er alle i samme båd, og der er ingen grund til, at vi spiller tiden på unødvendige regnestykker, frem for at fokusere på det der i virkeligheden er vigtigt”, udtaler
Margrethe Vestager. 1 1/2 gange har danskerne takket nej til Euroen. Denne gang kommer valg ikke på tale.” forslaget har længe været på tegnebrættet. Men sentimental nostalgi og angst for at tage skridtet fuldt ud, har bremset den nødvendige udvikling”, afslutter hun og understreger, at alle muligheder for at gøre overgangen så tryg som mulig for dansken, er blevet udforsket. Margrethe er tilfreds med resultatet. “Vi har gennem de sidste 3 måneder haft en arbejdsgruppe bestående af lingvister og samfundsforskere nedsat til at afdække årsagerne til, at danskerne stemmer nej til euroen. Resultatet er entydigt. Det handler blot om at blødgøre overgangen”. Analyser af den fonetiske signifikans af en given valuta afslører, at ordlyden ef Euro ganske enkelt er uspiselig for, i særdeleshed, den aldrende del af den danske befolkning. Eksperter fra henholdsvis Danmark, Tyskland og Tyrkiet konkluderer, at Deuroen er vejen frem, hvis man vil indføre ny valuta, uden at befolkningen kaldes til valg. Flere forslag har været på bordet, heriblandt Beuroen, som blev fejet af boret relativt tidligt i processen. Den tyske forbundskansler er henrykt. Angela Merkel udtaler småleende: ” ja, jeg ville jo lyve, hvis jeg sagde, at jeg stemte imod forslaget, og at jeg aldrig havde fantaseret om et smukt D foran euro.

Indførslen af Deuroen kommer utvivlsomt bag på de fleste, særligt efter Eu minister Nicolai Wammens nylige udtalese om, af danskerne ikke skulle tage stilling til euroen før om 4 år. Men det er nu uomtvisteligt, at den danske krone endegyldigt er ude af spillet.

Denne historie er vores bidrag til mange 1 april historier. Der findes ingen arbejde for at indføre Deuro.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=3011

avatar Kategori on 01.04.12. Kategori AKTUELT, ERHVERV, NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.