FORSIDE » AKTUELT, NYHEDER » Kærlighed på tværs af religion og kultur

Kærlighed på tværs af religion og kultur

Af Christine Balle Mikkelsen

VerdensKulturCentret og Verdens Kvinder I Danmark byder alle interesserede indenfor til en festlig aften d. 2. juni. Aftenens fokus vil være ægteskaber på tværs af kultur og religion og centreret om fortællinger fra tre par, der beretter om udfordringer, glæder og meget andet ved at leve i et blandet ægteskab. Efter fortællingerne vil der være middag og musik.

Til en forelæsning på universitetet møder Amina og Christian hinanden og forelsker sig. De har to meget forskellige kulturelle baggrunde med sig. Hvilke eventuelle udfordringer giver det i et forhold? Hvilke positive sider har et sådan forhold?

En aften kommer Sofie hjem til middag hos sine forældre, og i denne anledning tager hun sin nye kæreste med, så forældrene og kæresten kan møde hinanden. Det er ganske forskelligt, hvordan forældre reagerer på det nye ”familiemedlem”, men det er oftere mere problematisk for Erik og Susanne at acceptere Ali end Kasper som svigersøn. Men hvorfor er det sådan? Hvordan gør kultur og eventuelle religionsforskelle sig gældende ved accepten af svigersønnen eller svigerdatteren? Hvis familien aldrig blandede sig i valget af ægtefælde? Ville det betyde, at flere med forskellige kulturelle baggrunde fandt sammen?

VerdensKulturCentret, Verdens Kvinder I Danmark og flere foreninger er gået sammen om et arrangement, som vil sætte fokus på kærlighedsforhold og ægteskaber mellem mennesker med forskellig etnicitet og/eller religion. Tre ”blandede” par vil fortælle deres historie om, hvordan de oplever at leve i et ægteskab med forskellige kulturelle/religiøse baggrunde. På den måde vil initiativtagerne til arrangementet gerne rive op i en forestilling om, at ægteskabskandidater nødvendigvis skal have samme tro og etnicitet som en selv. De tre par er: Yildiz Akdogan & Jonas Holm, Mersiha Cokovic & Michael Daugaard og Yee-mei Yipi & Habib Bargejani.

Elmas Berke, samfundsdebattør og kvinderetsforkæmper, vil være ordstyrer under de tre ægteskabsfortællinger, og efterfølgende vil der være middag og koncert med koret ”Verdens sirener”.  Under middagen vil der være god mulighed for at tale om og diskutere aftenens debat.

Det hele foregår lørdag d. 2. juni kl. 16-21 i VerdensKulturCentrets koncertsal, Nørre Allé 7 i København.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=3216

avatar Kategori on 30.05.12. Kategori AKTUELT, NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

1 kommentar for “Kærlighed på tværs af religion og kultur”

  1. Marie Nielsen
    avatar

    Til Gazette.

    Jeg ville høre om der bliver lavet endnu et arrangement som det overstående.

    MVH Marie

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.