FORSIDE » AF YILDIZ AKDOGAN, BLOGS » Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Lige nu oplever Tyrkiet en slags ungdomsbevægelse. Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting, utilfredshed med det konservative AK-styre i Tyrkiet.

Det er en ret ung og modig, nogen vil sige dumdristig, ungdom, der er vokset op i et moderne, globaliseret Tyrkiet, hvor man i bogstaveligste forstand er på/online hele tiden. Man kan via nettet og de sociale medier, følge med i alt hvad der foregår.

Det er en ung generation der kun var 10, 15, 18 år i 2002 da Erdogan-regeringen kom til magten. I dag er de voksne unge mænd og kvinder på 20, 25 og 28 år.

Det er en ung generation, der har nydt godt af de mange positive økonomiske udviklinger, som landet har været igen. De er enten i gang med en uddannelse eller har et job, de taler som regel engelsk eller tysk fordi de rejser meget eller tager sprogkurser, netop fordi de ved de er en del af en globaliseret verden.

Det er en ungdom der har selvtillid, og som tror på fremtiden, bl.a. takket være de mange reformer og det økonomiske boom, som landet har oplevet de sidste mange år. I øvrigt en udvikling som Erdogan-regeringen fortjener at blive krediteret for.

Spørgsmålet er så, hvorfor disse unge mennesker er så vrede når alt går så godt?

Måske et spørgsmål, som især Erdogan-regering burde stille sig selv eller endnu bedre lytte til disse unge mennesker for at kunne forstå dem og deres demonstrationer.

Det handler nemlig ikke kun om en gruppe yderligtgående venstreorienterede maxister eller højreorienterede ekstreme nationalister. Gruppen er som nævnt mere mangfoldig end det. Men ligeså tilfredse de er for den store økonomiske fremgang og optimisme i landet, ligeså utilfredse er de med den værdipolitiske dagsorden. Denne generation af unge vil ikke finde sig i at man fortæller dem, hvornår de må drikke hvad, hvor mange børn de bør have eller hvordan de skal opføre sig i metroen med deres kæreste/forlovede.

Det er en generation, der føler sig som del af et udviklende demokrati, og derfor forventer disse unge at de folkevalgte lytter, hvad enten det er en flertals- eller en mindretalsregering. De reagerer når deres statsleder ignorerer, bagatelliserer og dømmer dem som bøller, drankere eller terrorister.

Disse unge mennesker er et produkt af det moderne Tyrkiet, som siden 1999 har været officielt kandidat til EU, de har arbejdet hårdnakket for at gennemføre de ønskede og tiltrængte basale reformer som mindretalsrettigheder og menneskerettigheder og ikke mindst arbejdet på at overholde ytrings-, presse- og forsamlingsfrihed.

I mere end et årti har denne ungdom hørt om demokrati, udvikling og rettigheder fra regeringen. Men når de demokratiske rettigheder tages i brug af de unge, bliver de mødt med en ignorant regering og en voldelig politimagt. Det klæder ikke en ellers populær statsleder, og virker som ren populisme når han agiterer for at man skal lytte til sit folk, især når det sker overfor andre undertrykkende regimer, samtidig med at han glemmer selv at lytte. Det skuffer.

Det samme tendens kan siges om den tyske kansler Angela Merkel, der ofte har gemt sig bag den tidligere franske præsident Sarkozys kritiske og populistiske linje overfor Tyrkiets medlemskab.  Nu viser Merkel en ligeså populistisk linje ved at bruge Tyrkiet i sin kommende valgkamp. Efter så mange års erfaring og ikke mindst EU-lederskab burde man forvente en mere reflekteret og moden holdning fra den ellers ret kloge dame.
Lige nu hvor man faktisk oplever en ungdom, der netop bruger deres demokratiske rettigheder og kræver noget af deres folkevalgte, vender Merkel ungdommen og dermed fremtiden i Tyrkiet ryggen til. Når det kommer til konkret handling, ligner hun sin kollega Erdogan, med ret usympatiske og skuffende træk.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=3656

avatar Kategori on 22.06.13. Kategori AF YILDIZ AKDOGAN, BLOGS. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.