FORSIDE » AKTUELT, NYHEDER, VIDEN » NASA finder fætter til Jorden

NASA finder fætter til Jorden

NASAs Kepler-missionen har bekræftet den første nær-Jord-størrelse planet i “beboelige zone” omkring en sol-lignende stjerne. Denne opdagelse og indførelsen af 11 andre nye små beboelige zone kandidat planeter markerer endnu en milepæl i rejsen til at finde en anden “Earth”.
Den nyopdagede Kepler-452b er den mindste planet til dato opdaget i kredsløb i den beboelige zone – området omkring en stjerne, hvor flydende vand kan samle på overfladen af en kredsende planet – af et G2-typen stjerne, ligesom vores sol.
nasa“På 20-årsdagen år af opdagelsen, der viste sig andre sole vært planeter har Kepler exoplanet opdagelsesrejsende opdaget en planet og stjerne, som mest ligner Jorden og Solen,” siger John Grünsfeld, associeret administrator af NASAs Science Mission Directorate ved agenturets hovedkvarter i Washington. “Dette spændende resultat bringer os et skridt tættere på at finde en Jord 2.0.”
Kepler-452b er 60 procent større i diameter end Jorden og betragtes som en super-Jord-størrelse planet. Mens dens masse og sammensætning endnu ikke er fastlagt, tyder tidligere forskning på, at planeter på størrelse med Kepler-452b har en god chance for at blive stenet.
Mens Kepler-452b er større end Jorden, dens 385-dages bane er kun 5 procent længere. Planeten er 5 procent længere fra sin stjerne Kepler-452 end Jorden er fra Solen. Kepler-452 er 6 milliarder år gammelt, 1500 millioner år ældre end vores sol, har samme temperatur, og er 20 procent lysere og har en diameter 10 procent større.
“Vi kan tænke på Kepler-452b som en ældre, større fætter til Jorden, der giver en mulighed for at forstå og reflektere over Jordens udvikling, “siger Jon Jenkins, Kepler dataanalyse leder på NASAs Ames Research Center i Moffett Field, Californien, som førte holdet, der opdagede Kepler-452b “Det er fascinerende at tænke på, at denne planet har brugt 6 mia. år i den beboelige zone omkring sin stjerne, meget længere end Jorden. Der er derfor betydelig mulighed for liv til at opstå, med alle de nødvendige ingredienser og betingelserne for liv at eksistere på denne planet. ”

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=4193

avatar Kategori on 23.07.15. Kategori AKTUELT, NYHEDER, VIDEN. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.