FORSIDE » AKTUELT, NYHEDER, UDLAND » Tsipras går af- med vers på tyrkisk

Tsipras går af- med vers på tyrkisk

Grækenlands præsident har formelt bedt oppositionsledere til at danne en ny regering, efter et oprør over gældsaftalen med EU tvunget premierminister Alexis Tsipras til at udskrive valg i utide.
tsipras

Men fanget midt i al hurlumhejet i fratræden var en vers af Tyrkiets mest berømte digter, Nazım Hikmet.
“Vores bedste dage er endnu ikke levet,” sagde Tsipras og forsøgte at give håb ı en usıkker tid i vente, efter hans regering blev tvunget til at acceptere straffen for økonomiske stramninger.

“Jeg ønsker at være fuldtstændig ærlig over for jer. Vi opnåede ikke den aftale, vi havde håbet på før valget i januar,”sagde han. “Men den aftale, vi har er den bedste nogen kunne have opnået. Vi er forpligtet til at overholde denne aftale, men samtidig vil vi gøre vores yderste for at minimere de negative konsekvenser, “sagde han.

” Vore bedste dage er endnu ikke levet, “sagde han, der citerer den venstreorienterede digter Nazım.

Det var en linje fra Nazim er “Digte Til Piraye (9 til 10 kl Digte)” skrevet i 1945. Digtet var et langt brev fra forfatteren, der var en politisk fange på det tidspunkt, at hans kærlighed, Piraye.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=4277

avatar Kategori on 21.08.15. Kategori AKTUELT, NYHEDER, UDLAND. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.