FORSIDE » AKTUELT, KULTUR, NYHEDER » Ekstra licensmidler til public service-puljen

Ekstra licensmidler til public service-puljen

Partierne bag medieaftalen for 2015-2018 har indgået en aftale om anvendelse af et engangsbeløb på 80 mio. kr. fra overskydende licensmidler fra 2015. Heraf går 23 mio. kr. til at udvide Public Service-Puljen, som er Det Danske Filminstituts støtteordning for drama- og dokumentarserier. Samtidig styrkes DR’s og TV 2-regionernes indsats i forhold til børn og unge.

“Jeg er meget tilfreds med, at vi har opnået politisk enighed om en markant forøgelse af midlerne i Public Service-Puljen i 2017. Jeg er jo af den opfattelse, at mange andre end DR kan levere public service, og det er puljen med til at understøtte. Jeg er også meget glad for, at der er så bred opbakning til at styrke DR’s og de regionale TV 2-virksomheders indsats i forhold til børn og unge, bl.a. i kraft af fokus på talentudvikling inden for DR’s børne- og ungedrama,” siger kulturminister Mette Bock.

Partierne har besluttet af de overskydende licensmidler på i alt 80,3 mio. kr. at afsætte:

  • 23 mio. kr. til en forøgelse af Public Service-Puljen i 2017 til ca. 70 mio. kr. Af de ekstra midler skal 5 mio. kr. gå til projekter, der laves i samarbejde med de regionale filmfonde. Fra Public Service-Puljen ydes støtte til kommercielle tv-stationer til produktion af dansk tv-drama og tv-dokumentar samt tv-programmer målrettet børn og unge.
  • 10 mio. kr. til DR til styrkelse af dansk børne-/ungedrama med fokus på talentudvikling.
  • 5 mio. kr. til de regionale TV 2-virksomheder til medfinansiering af et projekt op til kommunalvalget, der har til formål at styrke børn og unges deltagelse i den demokratiske debat og øge stemmeprocenten blandt unge.
  • 2 mio. kr. til sekretariatsbetjening af et udvalg om den fremtidige finansiering af dansk digital indholdsproduktion, som aftalepartierne har besluttet at nedsætte.
“Vi er glade for de ekstra midler til puljen. Vi oplever et stort ansøgerpres med mange kvalificerede projekter i bunken – midlerne kommer på det helt rigtige tidspunkt,” siger Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut.
Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=4471

avatar Kategori on 08.01.17. Kategori AKTUELT, KULTUR, NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.