FORSIDE » NYHEDER » Kommuner må ikke være medejere af socialøkonomiske virksomheder

Kommuner må ikke være medejere af socialøkonomiske virksomheder

Statsforvaltningen har i en vejledende udtalelse vurderet, at det er ulovligt for kommuner at være medejere af socialøkonomiske virksomheder. Det sker, efter at Aarhus Kommune har bedt om afklaring.

Da Aarhus Kommune tilbage i 2013 bad Statsforvaltningen om afklaring på, om de måtte være medejer af et vikarbureau, havde de et klart ønske. Kommunen ville fremover investere i nye muligheder for de ledige fleksjobsvisiterede borgere.

aarhusVikarbureauet skulle være en socialøkonomisk virksomhed, der skulle skaffe jobs for borgere med nedsat arbejdsevne. I virksomheden ville man derfor også som udgangspunkt kun ansætte fleksjobbere.
Men d. 16. marts 2017 vurderede Statsforvaltningen, at kommunens deltagelse ikke var lovlig.

Da beskæftigelseslovgivningen ikke regulerer det konkrete spørgsmål, tog Statsforvaltningen udgangspunkt i de uskrevne kommunalfuldmagtsregler. Reglerne bestemmer, at kommuner som udgangspunkt ikke må drive erhvervsvirksomhed.

Men ifølge Aarhus Kommune var formålet med at skabe bedre rammer for aktivering så tungtvejende, at forbuddet måtte vige i den konkrete sag. Statsforvaltningen mente derimod ikke, at hensynet var nok til, at kommunen kunne blive medejer af vikarvirksomheden.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=4505

avatar Kategori on 04.05.17. Kategori NYHEDER. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.