FORSIDE » NYHEDER, VIDEN » Google vil oversætte telefonsamtaler direkte

Google vil oversætte telefonsamtaler direkte

Med udviklingen af nyt oversætter-software vil Google om få år være i stand til at bryde alle sprogbarrierer og oversætte samtaler med kun sekunders forsinkelse.

Google bygger videre på eksisterende software til stemmegenkendelse i udviklingen af systemet, som kan oversætte telefonsamtaler næsten uden forsinkelse. Præcis som man kender det fra menneskelige simultantolke. Det skriver Times Online.
Det er allerede muligt at oversætte tekst på 52 forskellige sprog via Google Translate, og på baggrund af den teknologi kombineret med avanceret stemmegenkendelse håber Google på at kunne udvikle verdens første telefon-tolk.
“Vi mener, at tale-til-tale oversættelse burde være muligt og fungere forholdsvis godt i løbet af få år,” siger Franz Och fra Google ifølge Times Online.
Problemer med accenter
Forskere er dog stadig skeptiske over for den nye teknologi. Lingvistikprofessoren ved Bangor University, David Crystal, mener, at problemerne med dialekter og accenter kan vise sig at være en stor udfordring for live-tolkningen.
“Der findes ikke noget system, der kan håndtere den slags ordentligt,” vurderer han.
Google forholder sig optimistisk til problemerne og fastholder, at der om et par år vil være gode muligheder for simultantolkning på telefonen.

Bookmark/share via AddInto

URL: http://www.gazette.dk/?p=474

avatar Kategori on 23.03.10. Kategori NYHEDER, VIDEN. Du kan følge kommentarerne der er skrevet til denne artikler RSS 2.0. Du kan skrive kommentar til denne artikel

Skriv kommentar

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Haber gazetesi ve haber.dk sorumlu değildir. Hakaret veya ispatlanmamış iddialara yer veren yorumlar yayınlanmayacaktır.

KLUMMER

AF PETER BRIXTOFTE

avatar Behovet for fjender ødelægger os

Men hvad så? Nu var der ikke noget fjendebillede mere. Her opfandt så nogle politikere udlændinge i deres land som... 27/09/2012 / 1 kommentar / Læs mere...


AF SADI TEKELIOGLU

avatar Fri os for religion –i den offentlige debat.

Hvis vi skal løse integrationsproblemer skal vi øve os i at debattere uden religionssnak. Religion er en personlig sag. Det... 04/07/2011 / 1 kommentar / Læs mere...


AF YILDIZ AKDOĞAN

avatar Merkel er ligeså populistisk som Erdogan

Aldrig har så mange unge mennesker med så forskellige politiske, etniske og sociale baggrunde været så enige om en ting... 22/06/2013 / Ingen kommentar / Læs mere...

UGENS BOG
”Mere, Mere”….af Hakan Günday. En roman om menneskesmugling, om desperation, vanvid og om at miste grebet på virkeligheden, når menneskene omkring en er reduceret til erstatteligt gods..
læs mere...

© 2018 Gazette. Tüm hakları saklıdır.